Vertrouwenscontactpersonen en VOG-Verklaringen

Vertrouwenscontactpersonen BC TAB Fly Over

Het Bestuur van BC TAB Fly Over hecht er aan dat leden op een prettige en veilige manier kunnen sporten. Zo vragen wij van mensen die met onze jeugd werken een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast zijn er bij BC TAB Fly Over twee Vertrouwenscontactpersonen actief.

Het gaat om de volgende twee mensen: Alphons Pieters en Nancy Hazenbroek. Nancy en Alphons spelen al vele jaren bij de club.

Je kunt contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon als je het gevoel hebt dat je binnen de vereniging op een verkeerde manier wordt aangesproken of behandeld. We denken dan aan ongewenste aanrakingen, of opmerkingen of gedragingen die seksueel getint zijn. Het kan ook zijn dat er sprake is van een bedreigende, vernederende of kwetsende situatie waardoor jij je onprettig voelt. Ook iemand die binnen de vereniging beschuldigd wordt van dergelijk gedrag kan bij de vertrouwenscontactpersonen terecht.

Een vertrouwenscontactpersoon kan tevens het bestuur helpen om de omgeving van het gebouw veiliger te maken door te attenderen op aspecten die mogelijk als onveilig worden beleefd .

De vertrouwenscontactpersonen luisteren naar de melder of naar de beschuldigde en geven advies hoe deze persoon verder kan gaan. Zij bouwen geen dossier op en zullen ook niet in een verdere procedure betrokken blijven.

De vertrouwenscontactpersonen zullen aan het bestuur verantwoording afleggen waarbij zij alleen met toestemming van jou jouw naam zullen noemen.

Alphons is bereikbaar op 0653114260 en via pietertjepluim1@kpnmail.nl

Nancy is bereikbaar op 0629475748 en via fiatcroma44@hotmail.com

Top