Team 1 en team 2 BC TAB Fly Over kampioen!

Tot ons verdriet degradeerden beide teams vorig jaar naar de 7e divisie. Algeheel gevoel was dat een kampioenschap dit jaar moest lukken. En beide teams zijn geslaagd in hun missie! Team 1 (Boris, Ed, Elise, Lindsey en Perry) won iedere wedstrijd en is met overmacht kampioen geworden. Elise, Lindsey en Perry staan alle drie in de top 5 van het individueel spelersklassement! Uiteraard worden Norbert en Sara Lee bedankt voor hun invalbeurten.
Voor team 2 (Imme, Roel, Sara Lee en Thimo) ging het minder gemakkelijk, zij hadden serieuze concurrentie van DEO en Pip. Hier maken we een bijzondere vermelding over Sara Lee die maar liefst 37 van de 39 wedstrijden wist te winnen en daarmee de beste speler is uit deze competitiepoule. Team 2 moest vaak gebruik maken van invallers en die deden het prima. Dank aan: Elise, Lindsey, Lorrain, Norbert, Perry, Suzanne en Wouter.
Bestuur, leden, trainer, familie en vrienden feliciteren team 1 en team 2!!!
NK 01022020

Vacature penningmeester Badmintonclub Lansingerland

GEZOCHT: PENNINGMEESTER BADMINTONCLUB LANSINGERLAND
Als penningmeester van de nieuwe vereniging ben je lid van het dagelijks en algemeen bestuur.

Wat zijn jouw taken?
• Inning en administratie van contributies, competitiebijdragen, sponsorgelden, etc.
• Mede afsluiten van contracten
• Zorgdragen van administratie van inkomsten en uitgaven
• Opstellen van begroting, balans, financieel verslag
• Advisering financieel beleid

Belangrijk
Je hoeft het niet alleen te doen. Een ex-penningmeester zal je ondersteunen.

Wat vragen wij?
• Gevoel voor cijfers
• Verantwoordelijkheidsgevoel
• Nauwkeurigheid

Interesse?
Kom eens vrijblijvend praten met één van de bestuursleden of laat het ons weten via lansingerlandbc@gmail.com .

Laatste Lansingerland toernooi

Al vele jaren komen spelers van Fly Over, Nerash en Pip bijeen om met en tegen elkaar te spelen op het Lansingerland toernooi. Met de aankomende fusie vond op vrijdag 22 november de laatste editie plaats, dit keer was Sporthal Rijneveen in Bleiswijk de locatie. De organisatie was in goede handen bij Sander Fase, Niko Koot, Truus in ’t Veen en Zita van Zanten. Zij hadden 5 poules samengesteld om te dubbelen of te mixen. De poulenamen waren geïnspireerd door de inzendingen voor de prijsvraag over de nieuwe verenigingsnaam.

Er werden door de 67 deelnemers wedstrijden van ca. 10 minuten gespeeld met wisselende partners en tegenstanders. Er werd flink strijd geleverd, maar er was bovenal veel plezier. En het was natuurlijk een avond om nader kennis te maken met spelers van de andere verenigingen. Na het toernooi kreeg iedere deelnemer een mooi aandenken mee: een sleutelhanger (of tashanger?) van roestvrij staal in de vorm van een shuttle, met daarop de logo’s van de drie verenigingen. Een echt collectorsitem! Ook stonden de 2 sponsors vermeld, te weten Rovasta en Formzet (Ed!) die dit belangeloos mogelijk hebben gemaakt! Hierna maakte Ria nog een mooie groepsfoto van de deelnemers, dank daarvoor!

Na het omkleden en douchen kwam het grootste deel van het spelersveld weer bijeen in Ricky’s Sportsbar. Uiteraard voor een welverdiend drankje, maar zeker ook om de uitslagen te horen. De poule der gevederde ballen: 1) Fred Asbeek Brusse (Nerash), 2) Wesley Merk (Pip), 3) Rachelle Mostert (Pip). De poule van de vliegende veren: 1) Marcel Ardon (Pip), 2) Milan Koot (Pip), 3) Peter den Boer (Pip). De poule der  gespannen snaren: 1) Kjeld Huijsers (Nerash), 2) Wanted, 3) Tommy van Dartel (Nerash). De poule der schuine slagen: 1) Vincent de Groot (Fly Over), 2) Niko Koot (Fly Over), 3) Julia Henze (Nerash). De supershuttles: 1) Paul Elsing (Nerash), 2) Roepesh Ramanand (Nerash), 3) Suzanne van der Waal (Fly Over). De winnaars gingen op de foto bij Zita en kregen een schotel die ze konden omruilen bij Ricky voor een schaal lekkere hapjes (die uiteraard moest worden gedeeld!). Maar wie is toch de overall-winnaar die de grote bokaal mee mocht nemen? Antwoord: Kjeld! Daar werd op gedronken en het bleef nog lang onrustig…

NK 23112019

Ps: Foto’s volgen!

Recreantentoernooi BC TAB Fly Over was weer een feestje

Al voor de 22e keer vond ons recreantentoernooi plaats en het was weer reuze gezellig. Spelers van BC Pijnacker, BMWV, BV DEO, Conquesto, Fly Over, Nerash en Pip waren naar Sporthal Rijneveen gekomen. Maar liefst 50 spelers storten zich in 1 van de 7 mix-of dubbelpoules. Zoveel mogelijk was rekening gehouden met het niveau van de spelers, zodat er veelal spannende wedstrijden te zien waren. En hoewel de recreant geen ‘broodspeler’ is, werd toch met veel inzet en zweetdruppels gestreden voor de punten. Er waren steeds wedstrijden van 10 minuten met wisselende partners, dus aan het eind van de avond kon de organisatie tot een mooie uitslag komen.

Dat leverde soms nog wat rekenwerk op, want er waren verschilleden poules waar meerdere mensen op nr. 1 eindigden. Nadat Niko en Roel hier een wiskundig model op hadden losgelaten, kwamen de volgende 7 poulewinnaars uit de bus: Peter van Dissel (DEO), Bertine Brehler (BC Pijnacker), Truus in ’t Veen (Nerash), Lindsey Beernink (Fly Over), Irene Evers (BC Pijnacker), Bram Zuidam (DEO) en Sharina Lamens (Pip). Zij ontvingen een mooie fles wijn (Lindsey heeft de fles geschonken aan een dame uit haar poule die wel mag drinken…). Ook kregen alle deelnemers een op voorletter uitgezochte  chocoladeletter mee, want bij dit toernooi is iedere deelnemer een winnaar! Met dank aan Suzanne vond daarna nog een ware fotosessie plaats.

Niko is dit toernooi ooit in 1997 met John Voorn gestart, en nadat John is gestopt, heeft Roel zijn plek overgenomen ( inmiddels ook al ruim 15 jaar). Dat dit toernooi ieder jaar weer zo’n mooie opkomst heeft, maakt ons heel blij. Volgend jaar zal er bij de nieuwe vereniging zeker ook een recreantentoernooi worden georganiseerd, we gaan voor behoud van het plezier van de afgelopen jaren!

NK 02112019

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Terugblik op Cees van der Sman BC TAB Fly Over jeugdtoernooi 2019

Voor het 11e jaar op rij organiseerde Fly Over op 5 oktober jl. haar jeugdtoernooi. Hoewel vele jaren lang het toernooi meer dan vol zat, was de opkomst dit jaar lager. Evengoed had de toernooicommissie een strak en uitdagend speelschema gemaakt. Lucas, Milan en Thimo moesten het doen zonder Benjamin (tijdelijk in Canada), maar kregen o.a. hulp van Menno (Pip).
In de U-11 tot en met U-19 werd met veel bloed, zweet en tranen gespeeld. Tussendoor werd Ricky’s Sportsbar bezocht voor een hapje en een drankje. Daar vond ook de loterij plaats, voorbereid door Mignon, en meesterlijk aan elkaar gepraat door Wouter. Natuurlijk was de hele dag de hoffotograaf Remko alias Siefpaparazzi aanwezig. Ook de tribune was goed gevuld.
Aan het begin van de avond was het tijd voor uitreiking van de prachtige bekers aan de winnaars. Voor Fly Over vielen in de prijzen: Maximilien (1e prijs JE-13), Dico (2e prijs JE-U13), Leonie en Marieke (1e prijs MD-U15), Thimo (2e prijs JE-U19), Sara Lee (1e prijs ME-U19) en Lindsey (2e prijs ME-U19).
De deelnemers krijgen nog een mail met een link naar de foto’s. Volgend jaar zal het jeugdtoernooi plaats vinden onder de naam van de nieuwe vereniging. Met de inbreng van de Fly Over vrijwilligers en die van Nerash en Pip wordt ook dat toernooi vast een succes!
NK 12102019

Recreantentoernooi BC TAB Fly Over

Op vrijdagavond 1 november vindt ons gezellige, jaarlijkse recreantentoernooi plaats. Inschrijving voor Fly Over leden kan in de zaal bij Niko en Roel, of via de mail: n.p.koot@kpnmail.nl . De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 18 oktober, maar wacht niet te lang, want vol is vol!

Eerste toernooiweekend achter de rug

Volgend weekend begint voor de senioren de najaarscompetitie. Het afgelopen weekend waren er al diverse toernooien. Zo begon de jeugd aan het RJC-circuit met een toernooi bij DKC in Den Haag. Boris en Lindsey kwamen helaas al in de kwartfinale mix U-19 de latere winnaars tegen. In de single was er voor Boris winst en verlies, maar dat was niet genoeg om de poule door te komen. Lindsey kwam met ex-Fly Over Isabelle in de meisjesdubbel tot in de halve finale, hier werd in 3 sets verloren. In de single wist Lindsey zelfs de finale te bereiken. Haar tegenstander was te sterk, maar een tweede plaats is een mooi begin van het seizoen!

Beau deed mee aan het BV Houten Warming-up toernooi. Op dit ranking toernooi voor senioren kon op zaterdag op de niveaus 1 of 6 worden gespeeld, en op zondag in de 4 of 8. Beau speelde op zaterdag in de hoogste categorie (1), niet gewonnen, maar veel geleerd. In de 4 op zondag wist Beau wel een single partij te winnen. Oud-leden Milan en Lucas wist iets bijzonders te presteren: ze wonnen de dubbeltitel in zowel de 6 op zaterdag als de 4 op zondag! In de enkel was Milan ook succesvol: 1e in de herenenkel-6 en 2e in de herenenkel-4.

Tot slot was er op zaterdag het open toernooi van BC Nieuwerkerk. Ruud was niet succesvol in de single en had in de mannendubbel-8 zowel winst als verlies. In de mix-8 kwam hij met Annemarie Sohier (BC Invictus) tot de halve finale. Al met al een mooie start van het nieuwe seizoen.

NK 09092019

We gaan weer beginnen!

Beste leden,

 

Op dinsdag 3 september gaan we weer van start met het nieuwe seizoen.

 

De trainingen starten weer vanaf 19.00 uur voor de jeugd en om 20.00 uur voor de competitiespelers en recreanten.

 

Tot dinsdag.

 

Met vriendelijke groet,

Mignon Gielen

Jaarlijks jeugdtoernooi BC TAB Fly Over op zaterdag 5 oktober!

Top