Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt!

Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is.

Hoe werkt het?

Je kunt als ouder / verzorger niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair, bijvoorbeeld de leerkracht, iemand van het sociaal wijkteam, schuldhulpverlening of van jeugdzorg. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag goedgekeurd is, kan je kind vaak al binnen drie weken sporten. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair.

Er is altijd wel een Jeugdfonds Sport & Cultuur in de buurt. Je vindt de contactgegevens van alle fondsen op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

 Wat is het bedrag?

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan ons betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Terugblik op Cees van der Sman BC TAB Fly Over jeugdtoernooi 2019

Voor het 11e jaar op rij organiseerde Fly Over op 5 oktober jl. haar jeugdtoernooi. Hoewel vele jaren lang het toernooi meer dan vol zat, was de opkomst dit jaar lager. Evengoed had de toernooicommissie een strak en uitdagend speelschema gemaakt. Lucas, Milan en Thimo moesten het doen zonder Benjamin (tijdelijk in Canada), maar kregen o.a. hulp van Menno (Pip).
In de U-11 tot en met U-19 werd met veel bloed, zweet en tranen gespeeld. Tussendoor werd Ricky’s Sportsbar bezocht voor een hapje en een drankje. Daar vond ook de loterij plaats, voorbereid door Mignon, en meesterlijk aan elkaar gepraat door Wouter. Natuurlijk was de hele dag de hoffotograaf Remko alias Siefpaparazzi aanwezig. Ook de tribune was goed gevuld.
Aan het begin van de avond was het tijd voor uitreiking van de prachtige bekers aan de winnaars. Voor Fly Over vielen in de prijzen: Maximilien (1e prijs JE-13), Dico (2e prijs JE-U13), Leonie en Marieke (1e prijs MD-U15), Thimo (2e prijs JE-U19), Sara Lee (1e prijs ME-U19) en Lindsey (2e prijs ME-U19).
De deelnemers krijgen nog een mail met een link naar de foto’s. Volgend jaar zal het jeugdtoernooi plaats vinden onder de naam van de nieuwe vereniging. Met de inbreng van de Fly Over vrijwilligers en die van Nerash en Pip wordt ook dat toernooi vast een succes!
NK 12102019

Recreantentoernooi BC TAB Fly Over

Op vrijdagavond 1 november vindt ons gezellige, jaarlijkse recreantentoernooi plaats. Inschrijving voor Fly Over leden kan in de zaal bij Niko en Roel, of via de mail: n.p.koot@kpnmail.nl . De inschrijving sluit uiterlijk op vrijdag 18 oktober, maar wacht niet te lang, want vol is vol!

Eerste toernooiweekend achter de rug

Volgend weekend begint voor de senioren de najaarscompetitie. Het afgelopen weekend waren er al diverse toernooien. Zo begon de jeugd aan het RJC-circuit met een toernooi bij DKC in Den Haag. Boris en Lindsey kwamen helaas al in de kwartfinale mix U-19 de latere winnaars tegen. In de single was er voor Boris winst en verlies, maar dat was niet genoeg om de poule door te komen. Lindsey kwam met ex-Fly Over Isabelle in de meisjesdubbel tot in de halve finale, hier werd in 3 sets verloren. In de single wist Lindsey zelfs de finale te bereiken. Haar tegenstander was te sterk, maar een tweede plaats is een mooi begin van het seizoen!

Beau deed mee aan het BV Houten Warming-up toernooi. Op dit ranking toernooi voor senioren kon op zaterdag op de niveaus 1 of 6 worden gespeeld, en op zondag in de 4 of 8. Beau speelde op zaterdag in de hoogste categorie (1), niet gewonnen, maar veel geleerd. In de 4 op zondag wist Beau wel een single partij te winnen. Oud-leden Milan en Lucas wist iets bijzonders te presteren: ze wonnen de dubbeltitel in zowel de 6 op zaterdag als de 4 op zondag! In de enkel was Milan ook succesvol: 1e in de herenenkel-6 en 2e in de herenenkel-4.

Tot slot was er op zaterdag het open toernooi van BC Nieuwerkerk. Ruud was niet succesvol in de single en had in de mannendubbel-8 zowel winst als verlies. In de mix-8 kwam hij met Annemarie Sohier (BC Invictus) tot de halve finale. Al met al een mooie start van het nieuwe seizoen.

NK 09092019

We gaan weer beginnen!

Beste leden,

 

Op dinsdag 3 september gaan we weer van start met het nieuwe seizoen.

 

De trainingen starten weer vanaf 19.00 uur voor de jeugd en om 20.00 uur voor de competitiespelers en recreanten.

 

Tot dinsdag.

 

Met vriendelijke groet,

Mignon Gielen

Jaarlijks jeugdtoernooi BC TAB Fly Over op zaterdag 5 oktober!

Zweten bij de clubkampioenschappen

Zaterdag 29 juni jl. was een tropische dag buiten, maar ook in Sporthal Rijneveen! Ondanks de hitte streden de jeugdspelers, recreanten en senior competitiespelers voor wat ze waard waren. De organisatie bestond naast Thimo uit 3 ex-leden: Benjamin, Lucas en Milan. Zij speelden traditiegetrouw mee in de dubbel senioren, maar niet in de single, dat is echt voor de leden. Bij de dubbels wisten de koppels Lucas/Ronald (Luijtjes) en Elise/Lindsey hun poule te winnen. In de finale wisten de heren na een flinke strijd te winnen. In de single ging de finale tussen Beau en Roel, Beau won overtuigend, zijn naam komt op de wisselbeker (beter bekend als de Hidde-beker). In de damesenkel-poule was het heel spannend! Sara Lee wist uiteindelijk op wedstrijdpunten haar titel te behouden, voor Elise was net als in 2018 de tweede plaats het resultaat.

Bij de enkelspel recreanten leek Vincent de grote verassing te worden. Uiteindelijk kon Marco hem in de finale toch nog stoppen, waarmee Marco zijn titel behield. In de spannende dubbel poule was er zilver voor Nancy en Niko, de hoofdprijs was voor Dalibor en Ron. Maximillien is de nieuw kampioen enkelspel bij de jongens. De tweede plaats was voor Teun. Bij de dubbels jeugd waren er leuke combinaties gemaakt van jonge en oudere jeugd. De eindstand van poule 1: 1) Elise/Teqai, 2) Sara Lee/Ethan, 3) Lindsey/Tijn. En het podium bij poule 2 zag er als volgt uit: 1) Boris/Maximillien, 2) Teun/Tijn, 3) Dico/Ryan.

In de avond was het gezellig bij Ricky’s met de bbq, live-muziek van Ron en Suzanne, de toetjes van de ‘Heel Fly Over bakt’-wedstrijd en de prijsuitreiking. De foto’s van Stiefpaparazzi volgen via een email met link. Fijne zomervakantie!

NK 07072019

Milispec 2019: finale voor Lindsey en Elise!

In het weekend van 15 en 16 juni organiseerde Pip in Berkel en Rodenrijs het jaarlijkse Milispec toernooi. Dit jaar schreven maar liefst 13 leden van BC TAB Fly Over zich in. Elise en Lindsey wisten zich in de vrouwendubbel 6/8 te plaatsen voor de finale die helaas in een driesetter werd verloren. Maar een tweede plaats op dit niveau is een felicitatie waard! Elise kwam ook uit de mix-6 met Norbert, hier werd verloren maar prima gespeeld. Ook nam Elise deel in de mix-8 met Pascal met wisselende resultaten. Lindsey speelde naast de damesdubbel ook de mix-6 met Perry en de single-6, maar helaas zonder winst. Over Perry gesproken, hij kwam met Thimo ook uit in de dubbel-6, eenmaal winst, eenmaal verlies. Thimo was niet erg gelukkig met de loting in de single-6 en de mix, met Sara Lee. Sara Lee wist helaas ook in de single niet te winnen. Beau kwam niet door in de dubbel-6 met Mats Duwel (Drop Shot), maar haalde in de single-6 de halve finale! Ook in de single-4 deed Beau het goed, daar kwam hij in de 1/8 finale niet langs ex-Fly Over Milan.
Pascal speelde naast de mix-8 met Elise, ook de dubbel-8 met Ruud. Wisselende resultaten, helaas kon Pascal het toernooi niet afronden wegens een blessure. Ruud speelde ook de mix-8 met Annemarie Sohier (Invictus), maar kwam niet door de poule. Niko en Suzanne kwamen ook uit in de mix-8, geen winstpartijen, maar wel een set binnen gesleept! Jean-Paul en Tom traden op in de dubbel-8, maar kwamen niet door de poule. Tom deed ook mee in zowel de single-6 als single-8. In de single-8 wist hij een partij te winnen, maar trof helaas de ronde erna de uiteindelijke winnaar van dit onderdeel.
Al met al goed gestreden allemaal. Pip, bedankt voor de prima organisatie!
NK 21062019

Damesteam BC TAB Fly Over is kampioen!

Voor de eerste keer hebben Elise, Imme, Lindsey en Sara Lee deelgenomen aan de dames seniorencompetitie. Er bestaan drie niveaus: A (hoog), B (midden) en C (laag), dus waar schrijf je dan in als nieuwkomers? De dames kozen voor niveau B. Achteraf te laag, want ze zijn met overmacht kampioen geworden! Na 8 overwinningen op een rij is het team -met nog 2 wedstrijden te gaan-  nu al niet meer in te halen. Individueel staan de 4 dames in de top 10 van deze competitie, Sara Lee en Imme verloren zelfs niet 1 wedstrijd! Het team dankt ook Lorrain (Fly Over) en Rachelle (Pip) die uitstekend zijn ingevallen. Afgelopen dinsdag is het team gehuldigd. Trainer Arless en alle  leden zijn erg trots op deze kanjers. En volgend jaar natuurlijk naar de A-klasse!

NK 30052019

Welkom bij BC Nerash

Tijdens de schoolvakantie is er geen speelgelegenheid voor onze leden. Nerash nodigt onze senioren (en die van BBV PIP) uit eens langs te komen in Sporthal De Ackers in Bergschenhoek. Een mooi gebaar! Het gaat om de volgende data: vrijdag 19/4, vrijdag 26/4, maandag 29/4 en vrijdag 3/5. De deur staat open vanaf 20.00 uur. Houdt er rekening mee, dat het op deze avonden druk kan zijn en je misschien niet de gehele avond kunt spelen. Op dinsdag 7 mei starten we weer in Sporthal Rijneveen.

Top