Cees van der Sman jeugdtoernooi: een geslaagd evenement

Op zaterdag 6 oktober werd het 10e open jeugdtoernooi van BC TAB Fly Over gehouden. Dit jaar onder de naam van Cees van der Sman, uit respect voor wat hij heeft betekend voor Fly Over, en in het bijzonder voor de jeugdafdeling. De toernooicommissie (Benjamin, Lucas, Milan, Thimo) konden wel 120 deelnemers plaatsen. Belangstelling was er meer dan genoeg, maar vanwege de capaciteit van Sporthal Rijneveen moest het deelnemersveld worden beperkt tot ca. 90.

Vanaf half 9 ’s morgens starten de wedstrijden en een uur of 13 (!) later waren alle partijen afgewerkt. Er waren stoere kids die nog pas een maand geleden waren begonnen met badminton en het nu al aan durfden om aan een toernooi mee te doen. Zo liep het niveau op van de U11 tot de U19, waarin spelers meedoen die ook al senioren competitie spelen.

Er waren prachtige wedstrijden te bewonderen, veel familie en clubleden kwamen daar op af. All rackets.com was present met een stand en natuurlijk was sportfotograaf Stiefpaparazzi van de partij. Ook was een loterij georganiseerd met veel gesponsorde prijzen, en konden de deelnemers bij Ricky’s Sportsbar terecht voor een heerlijk broodje. Voor de jongere groep vond de prijsuitreiking plaats tegen 19.00 uur, voor de ouderen zo tegen 22.00 uur. Prachtige bekers stonden te glimmen om in de diverse sporttassen te verdwijnen. Zo kwam er een einde aan een schitterende dag, waar Cees met een grote glimlach van zou hebben genoten.

Nog even de prijswinnaars van BC TAB Fly Over op een rij: 1e prijs MD-U13: Leonie Manhoudt en Marieke Zuidema, 1e prijs JD-U19: Beau van der Sman (met Mees Janssen van VELO), 2e prijs JE-U19: Beau van der Sman, 1e prijs MD-U19: Lindsey Beernink en Elise Manhoudt, 2e prijs ME-U19: Lindsey Beernink.

Foto’s volgen nog!

NK 07102018