Lansingerland toernooi 2018!

Er wordt al jaren goed samengewerkt tussen de badmintonverenigingen BC TAB Fly Over (Bleiswijk), Nerash (Bergschenhoek) en Pip (Berkel en Rodenrijs). Veel spelers ontmoeten elkaar op het jaarlijkse, onderlinge toernooi, het Lansingerland toernooi.

Al vanaf het ontstaan van de nieuwe gemeente bestaat dit toernooi, waarbij ieder jaar van locatie wordt gewisseld. Dit jaar waren de badmintonners te gast bij Nerash in Sporthal De Ackers in Bergschenhoek. De organisatie was weer in goede handen bij John van der Meer (Pip), Niko Koot (Fly Over), Ronald van Oosterom (Pip) en Truus in ’t Veen (Nerash). En ook dit jaar was de belangstelling groot, zo’n 100 senior spelers en oudere jeugd spelers schreven zich in.

De deelnemers speelden dubbels met wisselende partners en waren verdeeld in 5 poules, met de toepasselijke badminton namen: de droppies, backhandjes, smashjes, forehandjes en cleartjes. Iedere speler speelde 4 wedstrijden van ca. 12 minuten. Er werd gestreden voor ieder punt, maar er was bovenal plezier, het ging vandaag niet echt om de punten. Aan het eind van de avond werden toch de poulewinnaars bekend gemaakt, namelijk Benjamin van Bavel (Fly Over), Dion van Adrichem (Pip), Bram van Zuidam (Nerash), Arthur Oppelaar (Nerash) en Melissa de Jong (Pip). Zij mochten hun ‘prijs’ ophalen in het gezellig café ’t Ackerfietje, namelijk per winnaar een schaal met lekkere snacks. Deze moest natuurlijk wel worden gedeeld met de andere deelnemers! Overall winnaar van het toernooi werd Arthur, zijn naam komt op de wisselbeker. Volgend jaar kan hij zijn titel verdedigen als het toernooi plaatsvindt in Bleiswijk.

NK 26112018