Ouderwets gezellig 3BHoektoernooi

Op zaterdag 23 maart jl. vond het BC TAB Fly Over Formzet 3Bhoektoermooi 2019 plaats. Zo’n 72 spelers maakten hun opwachting in Sporthal Rijneveen, waarmee het toernooi beter was bezet dan in 2018. De toernooiorganisatie had gezorgd voor een strak gepland wedstrijdschema, waarbij de dubbels en mixen in het poule/afvalsysteem werden gespeeld. Behalve bij het damesenkelspel-6 gold voor het enkelspel het afvalsysteem. In de lagere categorie (8) pakte Boyd Oskam (BC Schollevaar) zowel de enkeltitel als de titel in de herendubbel. Dat laatste deed hij met Frank Westerink (BC Schollevaar). In het enkelspel was de tweede plaats voor Martijn van Nieuwkoop (BC Dynamo Sassen), de tweede plaats in de herendubbel was voor Kenneth Kuysten (BCRS) en Brian Witmer (BC Voorburg). In de mix-8 was de hoofdprijs na flink wat rekenwerk voor Ruud Twigt (BC TAB Fly Over/BC  Invictus) en Annemarie Sohier (BC  Invictus), het zilver voor Wilco Hermus (BC TAB Fly Over) en Sharina Lamens (BBV PIP).

Op het hoogste niveau (6) was de mix-titel voor Rachelle Mostert en Peter den Boer (beiden BBV PIP), zij versloegen in een spannende finale Eveline de Jong (Conquesto) en Leo Hoogerbrugge (BC Randstad). In de herendubbel finale stonden de broers Lucas en Milan Koot tegenover elkaar. Milan (BBV PIP) wist met Hidde Duivenvoorden (BC TAB Fly Over) voor het derde jaar op rij de titel te winnen, Lucas Koot en Stefan van Marle (beiden BC Asterix) moesten genoegen nemen met de tweede plaats. De damesdubbel finale werd gewonnen door Lindsey Beernink en Elise Manhoudt (beiden BC TAB Fly Over), zij versloegen Ha Ho (PBC Boomgaardshoek) en Shyrell Navarro (BC Asterix). De enkelspel-titel bij de dames werd gewonnen door de pas 15-jarige Sara Lee van der Hulst (BC TAB Fly Over), het zilver was hier voor Suet Yin Wong (BV Erasmus). Bij de heren wist Milan Koot (BBV PIP) zijn titel te prolongeren, hij versloeg in de finale Gianni Massaro (BC Alblasserdam).

Voor de prijsuitreiking werd de toernooicommissie (Benjamin, Lucas, Milan en Thimo) bedankt voor de goede organisatie. Verder werden de volgende personen terecht bedankt: de hoofdsponsor Ed (Formzet), Maudy (voor hulp bij de wedstrijdplanning) en Ricky (voor het hapje en drankje). Ook is dank verschuldigd aan Mignon voor het mede organiseren van de loterij. Het was weer een super gezellige dag, waarop nog lang werd teruggeblikt in Ricky’s Sportsbar. Foto’s volgen nog!

NK 24032019